Cijeli život pogrešno nanosite parfem: Ovo je jedini pravi način da mirišete cijeli dan

  • Admin
  • April 29, 2019
  • Comments Off on Cijeli život pogrešno nanosite parfem: Ovo je jedini pravi način da mirišete cijeli dan

Nanošenje parfema mnogima se čini kao jko prosta stvar na cijelom svijetu, ali ako želite da iskoristite pun potencijal svog omiljenog mirisa, još ako je plaćen masno, onda postoji mali trik kako da vaša omiljena mirisna nota vas prati cijeli dan, i da jednostavno ne izlapi za sat ili dva.

Ukoliko uvedete slijedeće eleemente u dnevnu rutinu parfem će na vašoj koži trajati duže i mirisati još bolje, tako da slobodno slijedite upute koje vam danas donosimo. Parfem ne treba nikako utrljavati na kožu. 

Nakon što parfem nanesete na kožu ili vrat, ili iza ušiju , ne treba ga nikako utrljavati. Ovo je jedna od najčešćih navika ljudi koji koriste parfem, ali je isto tako jako pogrešna. Naime, trljanjem se koža odmah zagrije, pa se stvaraju njeni elementarnii mirisi i enzimi koji mogu promijeniti efekat samog parfema. Dakle, samo prsnite i bez trljanja, ris o ris.

Nikako ne mjenjajte mjesto na kojem čuvate vaš omiljeni parfem, Promjena temperature na kojoj se parfem uobičajeno  čuva može da promjeni njegovu hemijsku strukturu. Na tan način nastaju jako nezgodne hemijske reakcije koje mu skraćuju rok trajanja.

Primjera radi, kupatilo je ujedno najbolje mjesto za njegovo čuvanje jer se u njoj temperatura najviše i najčešće mijenja, tako da je za njega to najbolje mjesto. Idealno bi ga bilo čuvati na tamnom mjestu i na sobnoj temperaturi.