Kupila sam jabuke u Beogradskoj radnji i uradila sljedeće: Kada vidite ovo izgubit ćete apetit na jabuke

  • Admin
  • May 29, 2019
  • Comments Off on Kupila sam jabuke u Beogradskoj radnji i uradila sljedeće: Kada vidite ovo izgubit ćete apetit na jabuke

Svi znamo da se gotov sve jabuke ako nisi iz vašeg domaćeg voćnjaka voskiraju .Uradili smo jedan eksperiment koji je to i potvrdio, željeli smo potvrditi ovu teoriju da vidimo o čem se tu zaista radi. Vratili smo se iz radnje sa punom kesicom voća, najviše smo uzeli jabuka a bilo je i drugog voća. Napunili smo činije sa vrelom vodom i onda krenuli da spuštamo jabuke, imali smo plan da ih tako ostavimo na par minuta. Ne znam šta smo očekivali ali ovo je nadmašilo sva naša očekivanja. Jedan dio jabuka smo namjerno ostavili iznad vode da se vide jasne razlike.Pogledajte do kojih smo rezultata došli:

Vosak je korišten u ovim jabukama što se jasno vodi,vosak se može skinuti sa toplom vodom, uradite test kod kuće i provjerite kakve su vam jabuke, ako hoćete da budete mirni dodajte u vodu i sode bikarbone i lahko ćete provjeriti da li je voće koje ste kupili prskano ili ne.