Ne volite peglati odjeću:Imamo rješenje za Vas:Napravite sprej koji sam pegla pogužvanu odjeću:(Foto)

  • Admin
  • May 8, 2019
  • Comments Off on Ne volite peglati odjeću:Imamo rješenje za Vas:Napravite sprej koji sam pegla pogužvanu odjeću:(Foto)

 

Veoma  rijetke su one osobe koje uistinu vole peglatii veš. Gomile opranog, izgužvanog veša zadaju nam glavobolju i potrebno je dosta volje da bi se ova situacija riješila.

U nastavku teksta potrudit ćemo se olakšati Vam svakodnevnicu sa peglanjem. Spasonosno rješenje za Vaše probleme je sprej koji efikasno ispravlja nabore na svakoj vrsti odjeće, Čineći je time da izgleda kao da je tek ispeglana. Ovaj sprej osim što Vas rješava muke sa peglanjem također štedi Vaše vrijeme. DepositphotosNajbolja stvar je ta što ovaj super srej možete napraviti sami u udobnosti vlastitog doma, ne košta puno, a sastojke uvijek imate u špajzu.

Ono što Vam je potrebno za pravljenje spreja je:

  • jedna kašika omekšivača
  • jedna kašika alkoholnog sirćeta
  • četristo mililitara destilovane vode
  • Flaša sa raspršivaćem

Omekšivač i sirće potrebno je dobro izmješati, dodati destilovanoj vodi, te presuti u flašu.

Ono što je veoma važno uraditi prije svake upotrebe ovog spreja jeste da flašu dobro promućkate i spreman je za upotrebu.Rezultat slika za peglanje odjećeSprej možete  koristiti na svim komadima odjeće, a ono što je bitno jeste da nikada ne dozvolite da je odjeća potpuno suha. Sprej najbolje djeluje na odjeći koja je suha nekih sedamdeset posto, a postupak je sljedeći: odjeću koji želite “peglati”, poredajte po radnoj površini, poprskajte sprejom, a nakon toga rukama poravnajte rubove, te komade odjeće stavite na vješalice gdje će se potpuno osušiti.

Nakon sušenja “ispeglana” odjeća spremna je za nošenje.