Ovaj Pukovnik je odbio da bombarduje Srbe, izbačen je sa svojom decom na ulicu zbog toga

  • Admin
  • June 17, 2019
  • Comments Off on Ovaj Pukovnik je odbio da bombarduje Srbe, izbačen je sa svojom decom na ulicu zbog toga

Srbija je imala mnogo prijatelja tokom bombardovanja SRJ. 1999. godine, a jedan od njih je i tadašnji pukovnik vojske Grčke Kostas Dimitriolis. On je odbio da bombarduje Srbiju, za to je ostao bez svega. On je trenutno na pragu da zbog toga dobije sprsku penziju, u tekstu imate nastavak:

Kako smo saznali za naš portal u toku je trenutno skupljanje potpisa za inicijativu da se bivšem pukovniku iz Grčke vojkse koji se zove Kostasu Dimitriolisu, dodeli jedna nacionalna penzija od strane Republike Srbije, u znaku zahvalnost zbog toga je er je on odbio naređenje NATO oficira da bombarduju našu zemlju. Pukovnik Kostas Dimitriolis je zbog ovakvog ražalvan izgubio svojg posao potpuno i bio sa svojom porodicom na ulici neko vreme. ” Ja moj narod Srbe bombardovati neću a makar završio na ulicama Atine!” To su bile reči sa kojie je Kostas Dimitriolis odbio da izvrši bombardovanje Srbije.

Zbog toga je ga je NATO patk juna 1999.godio ražalovao, ostavljajući ga sa svojom porodicom gde je imao četiri sina bez posla, zarade i najgore od svega  krova nad glavom. Stav naklonosti prema sprskim narodu se njemu opet nije promenio, naprotiv toga Kostas je još jednom pokazao to tako što je svom unuku dao ime Srboljub Dimitriolis. -Najmanje što Srbija za ovog heroja može učinit jeste da mu odobre nacionalnu penziju. Naročito zbog toga jer je izgubio svoj posao zbog njegovog stava, čime je potpuno ugrožena bila njegova egsitzencija, a Srbija stime mora pokazati da ne zaboravlja svoje prave prijatelje- izjavio je Žika Gojković inače presednik POKS i narodni poslanik.