Halid Bešlić glasi za jednog od najpoznatijih muzičara sa naših prostora, a on je nedavno napunio 65 godina i objasnio da uopšte nije birokrat, te da je u posao ušao na preporuku svog prijatelja.

Kaže kako je nekako dobro raspoložen zato što zna da je uspio da ostvari ciljeve i provuče se u svijetu. Uzevši u obzir informacije po pitanju imovine koju trenutno posjeduje najpoznatijih pjevač s naših prostora, ne može se reći ni da je kao poslovni čovjek bio amater. Mada, uprkos tome što je uspio da ostvari ogroman uspjeh, pjevač ne krije da su ga problemi pogodili u više navrata, ali bi se uvijek vratio uspješniji i bogatiji.

Tako se danas Halid može pohvaliti činjenicom da nekoliko stanova drži u vlasništvu, a pored toga je i vlasnik hotela, motela koji stavlja u iznajmljivanje, kao i benzinske pumpe i imanja u blizini Sarajeva. Pored toga je svojevremeno distribuirao i energetsko piće, HB kafu i originalni parfem s nazivom Miljacka, koji se proizvodio u 1200 boca.

Kaže da sada živi po najmu i da je najbolje tako. Nije zaboravio svoj rodni kraj, naročito objekte koji su u njegovom vlasništvu i povremeno ih posjećuje da provjeri da li je sve u najboljem redu, a iznimno mu je važno da stanarina bude redovna. Malo je poznato da je jednom prilikom podigao zajam da bi mogao sve pokriti kada je u svoje carstvo ulagao i širio ga, a dobro je poznato da je i danas težak bankovni zakup.

Kad se pogledaju fotografije, mora se priznati – i te kako je uspio u životu.

Preporučujemo
Loading..