Ponovo jedan Nišlija postao žrtva ovog jezera: Potraga za njegovim telom se nastavlja

  • Admin
  • June 16, 2019
  • Comments Off on Ponovo jedan Nišlija postao žrtva ovog jezera: Potraga za njegovim telom se nastavlja

NIŠ – Nišlija Ž.V. (24) koji je jučer u vremenskom periodu oko 17 časovao nestao u Krajkovačkom jezeru kraj Merošine još nije uspešno pronadjen, ovo saznanje je prvo je dobila agencija Beta u niškoj policiji.

“Od jutros su u potrazi osim policajaca koji učestvuju i ronioci jedinice žandarmerije i pripadnici spasilačke  jedinice Uprave za vanredne situacije”, govorili su u niškoj policiji.

Prema rečima očevidaca, Ž.V. je sa još troje svojih najboljih prijatelja došao na Krajkovačko jezero jučer u vremenskom periodu od 14.00, a par sati kasnije zajedno su oni pokušali da preplivaju jezero koje je široko oko 600 metara. Otprilike na polovini jezera ovaj  nesrećni mladić je počeo da gubi kontrolu potpuno nad sobom i svest i stime je  tonuo, ali ipak njie uspeo da traži pomoć razlog tome je zašto je i dalje ne poznat, on nije zapomagao i zvao u pomoć. Jedan od drugova pokušao je da mu pomogne, ali mu je iz nesretnih slučajnih okolonosti mladić  iskliznuo iz ruke i nestao potpuno u vodi. Nakon toga su momci prijavili policiji i pozvali vatrogasci da prijave ovaj slučaj i da pokušaju spasiti mladića, ali ipak na kraju nisu uspeli u tome.

Policija je odmah nakon  prijave izašla na teren, a ovom dogadjaju obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo.

Ovo je još jedan od pokazatelje zašto je potpuna zabrana u toku za kupanje u Krajkovačkom jezeru, ali uvijek mnogi broj izletnika ne poštuje ovu zabranu.

Kupanje u Krajkovačkom jezeru je zabranjeno, ali veliki broj izletnika ne poštuje tu zabranu, tako da je i prethodnih godina bilo utapanja.