Povišen krvni pritisak snizite na sasvim prirodan način:(Foto)

  • Admin
  • May 22, 2019
  • Comments Off on Povišen krvni pritisak snizite na sasvim prirodan način:(Foto)

Imate problem sa povišenim krvnim pritiskom? U nedoumici ste da li da počnete koristiti lijekove za snižavanje pritiska? Ukoliko imate ovakve nedoumice pročitajte savjete kako da na prirodan način snizite pritisak.

Upotreba biljnih lijekova: Pitanje koje se u biti nameće jeste koji su to biljni lijekovi i zašto bi ih baš Vi trebali uzimati?Srodna slikaBILJNI LIJEKOVI: To predstavlja alternativni pristup liječenju raznih stanja bez obzira radili se o običnoj prehladi ili je pak u pitanju neko ozbiljnije stanje kao što je povišen krvni pritisak. U prirodi postoje biljke koje u korjenu rješavaju sami uzrok bolesti, a gotovo nikad nemaju neželjene efekte.

ĐUMBIR: ovo je veoma važan sastojak mnogih tradicionalnih kuhinja. Koristi se na više načina: u obliku čaja, sirov i ukišeljen. Efikasan je kod nesanice, gripe, prehlade, reumatoidnih stanja, visokog krvnog pritiska i mučnine.Rezultat slika za đumbirKURKUMA: koristi se u prahu, a studije su dokazale da uspješno liječi mnoge bolesti. Veoma je efikasna u liječenju diabetesa i artritisa. Rezultat slika za kurkumaMORSKE ALGE: u azijskoj medicini koriste se u regulisanju visokog krvnog pritiska, te protiv prehlade i gripe.