Prodavao Olovke Na Ulici Kako Bi Prehranio Porodicu: Nakon Što Je Stranac Uslikao Njegovu Kćerku, Život Mu Se Preko Noći Promijenio

  • Admin
  • March 4, 2020
  • Comments Off on Prodavao Olovke Na Ulici Kako Bi Prehranio Porodicu: Nakon Što Je Stranac Uslikao Njegovu Kćerku, Život Mu Se Preko Noći Promijenio

Ads

Čovjek po imenu Abdul Halim al Atara , je sirijski izbjeglica koji je na oseban način pokušao pehraniti svoju porodicu. Naime , on je prodavao olovke na ulici , i od tog novca koji bi zaradio , prehranjivao je svoju porodicu , a svi znaju da se od prodaje olovki ne može zaraditi neka zavidna suma novca.

 

Sasvim slučajno , jedan prolaznik je otografisao Abdula , do je prodavao olovke , a istovremeno je nosio svoju kćer Reemu , koja je iscrpljeno spavala u njegovom naručju. Fotografija e postala popularna na društvenim mrežama , jer je na posban način pokazala situaciju ljudi koji su bili primorani napustiti svoju domovinu , te kakve su njihove sudbine u tuđini.

Ads

Norvežanin po imenu Gissur Simoranson , ke pokrenuo kompaniju za pomoć Abdulu i njegovoj porodici. Za samo nekoliko sedmica , uspio je prikupiti preko 200.000 dolara za Abdula. Abdul je novac odlučio potrošiti na pametan način , pa je otvorio prodavnicu. Zaposlio je nekoliko izbjeglica. Otkrio je da je njegov život , i život njegove porodice sada mnogo bolji.