RHMZ izdao je danas upozorenje na izuzetno visoke temperature na području Srbije koje će da traju sve do 14.augusta.

Kako se u saopštenju navodi, sutra i narednih dana bit će veoma toplo i suočavat ćemo se s najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni, samo će uz više oblačnosti na sjeveru i zapadu da bude u četvrtak i petak malo prijatnije. Lagodu će nam činiti vjetar slabog intenziteta do umjerenog, a južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura sutra kretat će se od 13 do 22 stepena, a maksimalna dnevna temperatura očekuje se da će biti od 33 do 36 stepeni. Sutra će biti sunčano i veoma toplo i u Beogradu, a oko 35 stepeni bit će najviša dnevna temperatura.

Krakotrajni pljuskovi uz grmljavinu očekuju se krajem dana u četvrtak, ali i u toku noći i ujutro u petak ponegdje na zapadu i sjeveru Srbije, dok su mogući u petak iza podneva samo u brdsko – planinskim predjelima. Svakako se preporučuje da izbjegavate jako sunce, odnosno da ne izlazite iz kuće u periodu od 11 do 17 sati budući da je tada najintenzivnije, a pokušajte oblačiti odjeću koja vas najviše prekriva kako biste se zaštitili od sunčevih zraka.

Također, ne zaboravite svaki dan na kremu za sunčanje, a nanesite je i na lice.