Riješite se zauvijek kamenca na zubima i lošeg zadaha:Prirodne metode za rješenje ovog neugodnog problema:(Foto)

  • Admin
  • May 12, 2019
  • Comments Off on Riješite se zauvijek kamenca na zubima i lošeg zadaha:Prirodne metode za rješenje ovog neugodnog problema:(Foto)

Osnovni zakoni za održavanje pravilne oralne higijene su: kvalitetna četkica za zube, konac  za zube i zubna pasta, te svakodnevno čišćenje zubi i to najmanje dva puta dnevno. Redovni stomatološki pregledi su također prevencija za stvaranje zubnog kamenca i karijesa.Rezultat slika za zubni kamenacMeđutim, i u prirodi se kriju preparati koji Vam mogu pomoći u pravilnom održavanju higijene usne duplje, a jedni od takvih su:

Kora limuna, naranče, paradajz i jagoda: ova hrana bogata vitamonom C odlična je za lagani piling kamenca koji sa nataloži na unutarnjoj strani zubi.Zubi zdravlje shutterstockSoda bikarbona: ovo je jedan od najpoznatijih boraca u bitci protiv kamenca. Sve što je potrebno jeste da četkicu za zube pokvasite vodom te umočite u sodu bikarbonu. Oko pola minute četkajte zube ovom masom i nakon četkanja usnu duplju isperite mlakom vodom. U sodu bikarbonu također možete dodati i prstohvat soli za još bolji efekat.
Rezultat slika za zubni kamenac soda bikarbonaSjemenke susama: ono šte je potrebno jeste da uzmete šaku susam sjemenkih, stavite u usta i žvačete dok ne dobijete kompaktnu masu. Ne gutajte ovu masu nego nakon što ste je napravili uzmite četkicu za zube i utrljajte dobro na svaki zub, isperite mlakom vodom.

Ljekovite ljuske od oraha: tridesetak grama ljuski od oraha potrebno je iskuhati oko petnaestak minuta. Zubnu četkicu umočite u ovu smjesu i četkajte zube četiri do pet minuta.