Sa Granice Će Vas Vratiti – Pored Vozačke I Saobraćajne Dozvole, Potrebna Su Vam Ova Dva Dokumenta Kada Putujete U Inostranstvo

  • Admin
  • March 4, 2020
  • Comments Off on Sa Granice Će Vas Vratiti – Pored Vozačke I Saobraćajne Dozvole, Potrebna Su Vam Ova Dva Dokumenta Kada Putujete U Inostranstvo

Ads

Prije nego krenete na put sa svojim automobilom , osim vozačke dozvole i saobraćajne , trebat će vam i dodatni dokumenti. Morate se dobro raspitati da li vam u zemlje koje putujete , saobraćajci traže međunarodnu vozačku dozvolu , zatim zeleni karton , te druge otrebne dokumente.

 

Neke zemlje kao što su Francuska , Njemačka , Italija i Španija , traže međunarodnu vozačku dozvolu. Ovu vozačku jako brzo možete dobiti u poslovnicama AMSS , a važi pune tri godine , izuzev ako prije toga ne istekne naconalna vozačka dozvola.

Ads

Ako vozilo kojim upravljate ne vodi se na vama , onda će vam trebati još jedan dokument , koji isto možete izvaditi u AMSS , a u pitanju je dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Ta dozvola važi godinu dana. U 32 zemlje evropske unije , nije više neophodno našim vozačima imati zeleni karton. , ali opet se može desiti da saobraćaac traži , pa je za svaki slučaj potrebno ponijeti.