Veoma često na internetu i na društvenim mrežama imamo priliku da vidimo ili da saznamo za neke veoma neobične savjete sa kojima možemo da unaprijedimo naše zdravlje i da pozitivno utičemo na naše tijelo i organizam, a ukoliko ste jedna od osoba koja voli da isprobava neke nove stvari, posebno kada su neke vježbe u pitanju, onda će vam se sigurno dopasti ovi savjeti koje imamo za vas u ovome tekstu

Neka istraživanja su pokazala da mnogi ljudi širom svijeta posebno hvale jednu vježbu za koju svi oni tvrde da nakon što je odrade da se osjećaju mnogo bolje kako fizički, tako i psihički. Sve što vam je potrebno je da za sebe nađete jedno mirno mjesto, na kojem možete i da se osamite i na kojem možete da se posvetite sebi na samo 15 minuta

Na tom mjestu je potrebno da postoji i zid kojem možete da lako priđete, a zatim treba da legnete na leđa, ali na način da su vaše butine udaljene od zida 15 centimetara, malo savijte noge u koljenima i petama se lagano oslonite na zid.

Ako vam se u tom položaju butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na vaša leđa, onda je to znak da je vaša stražnjica na pravoj razdaljini od zida, a onda ispravite svoje noge i oslonite se na zid čitavom površinom svojih stopala. Ne savijajte noge u koljenima, nego ih u potpunosti opustite. Stavite jastuk pod glavu ili pod leđa, kako bi se osjećali ugodno i opušteno u narednih 15 minuta.

Svo vrijeme držite zatvorene oči i dišite pravilno, a jedan dlan stavite na svoj stomak, a drugi na svoje srce. Disanje radite na način da udišete brojeći do dva, a izdisaj radite brojeći do 4. Ovaj položaj zadržite najmanje 10 minuta, a na ovaj način se opušta vaš nervni sistem, a ujedno vam i pomaže da pronađete vaš psihički mir, a svi kažu da imaju manje problema sa probavnim sistemom kao i sa otečenim nogama.