Šaban Šaulić ima još jednog vanbračnog sina, a prema posljednjim informacijama, zove se Marko Jovanović, dok mu je adresa prebivališta u Detroitu.

Izvori bliski pokojnom pjevaču otkrivaju da Marko ima 37 godina i da je odlučio tražiti dio nasljedstva pokojnog kralja muzike. Šabanov vanbračni sin Robert Omaljev potvrdio je ova saznanja.

-Jeste, čuo sam da u Americi imam brata. Ukoliko se ispostavi da je zaista Šabanov sin, rado ću ovdje da ga ugostim. I ja sam vanbračno dijete, znam osjećaj kad te odbace – izjavio je Omaljev za Srpski Telegraf. Izvor blizak izvjesnom Marku uputio nas je u njegovu priču.

-Tek se sad pojavio taj dečko i tvrdi da je sin pokojnog kralja muzike, ranije se nije želio oglašavati zato što mu je situiran očuh, pa za tim nije ni bilo potrebe. On odlično zarađuje kao IT stručnjak. Poznajem ga zato što sarađujem s njegovom kompanijom u Detroitu kao IT menadžer. Slučajno smo jednom prilikom otpočeli temu o Srbiji i on mi je tada rekao da mu je otac pokojni Šaban – otkrio je izvor i dodao da je navodni sin kralja muzike zaključio da bi trebao potražiti svoj dio nasljedstva.

-On je bogat, ali onda se u medijima pojavila priča o Šaulićevim milionima, koji se trebaju naslijediti, pa se još u medijima pojavio i onaj račun otvoren u Njemačkoj, i Marko je zaključio da bi se trebao izboriti za ono što mu pripada. Neće da bude ni navalentan ni grub, želi sve po zakonu uraditi. Planira doći u Srbiju i najprije DNK test uraditi zato što ne vjeruje ni sam majci da je Šaban u potpunosti njegov otac zato što je ona njegov veliki fan i time postoji vjerovatnoća da ona nije iskrena – pojasnio je izvor za Skandal.