Nakon nestabilnog, promjenjivog i malo manje toplog vremena tokom četvrtka na sjevernom dijelu Jadrana i u unutrašnjosti, ponovo pretežno sunčano od petka, uz porast temperature, pa će ponovo postojati tokom vikenda i nove sedmice, opasnost od toplotnog vala koji može da djeluje na zdravlje, javlja HRT.

Danas će prevladavati vruće i sunčano u istočnoj Hrvatskoj. Ali, mjestimično će biti grmljavine i pljuskova poslijepodne i navečer uz umjeren razvoj oblaka. Povremeno će puhati vjetar umjerenog intenziteta, a istočnog i sjeveroistočnog smjera. Ujutro temperatura zraka od 20 do 22 stepeni, a između 30 i 32 stepena najviša dnevna.

U središnjoj Hrvatskoj bit će malo manje toplo, uz djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Mjestimice će biti kiše uz jak i umjeren razvoj oblaka, a ponegdje se može očekivati i grmljavinsko nevrijeme, naročito iza podneva i navečer. Povremeno će puhati vjetar, umjerenog intenziteta i sjeveroistočnog smjera.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu grmljavine i kiše može da bude već prijepodne, a sredinom dana i iza podneva najveća je vjerovtnoća za olujno nevrijeme. Očekuje nas umjeren jugozapadnjak, uz južni vjetar i jugo uz obalu. Ujutro temperatura zraka od 16 do 20 stepeni, između 21 i 25 stepen uz more, a od 26 do 30 stepeni najviša dnevna temperatura. U unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu bar djelimice sunčano, vruće i veoma toplo. Puhat će jako jugo prema otvorenom moru, mjestimice umjereno, a more će pritom biti umjereno valovito.

Ujutro temperatura zraka od 20 do 25 stepeni, dok je između 29 i 32 stepena najviša dnevna koja se očekuje.

Preporučujemo
Loading..