Oni koji su ovo isprobali kažu da pomaže u mršavljenju i normalizuje nivo šećera u krvi.

Vrlo je prikladno za one oboljele od dijabetesa. Švedska ishrana se sastoji od toga da smanjite potrošnju ugljenih hidrata i povećate količinu proteina i masti. Ono što je u ovoj dijeti dobro jeste da ne morate pratiti određenu vremensku liniju niti računati kalorije. Ali, ukoliko želite da bude učinkovita ova dijeta, morate da slijedite pravila o tome šta možete i ne smijete konzumirati. Još jedna pozitivna strana ove dijete jeste što niste ograničeni da jedete kad ste gladni dok se ne osjetite sito.

Najvažnije od svega jeste da se udaljite od zabranjene hrane i sigurno ćete sedmično gubiti 5 kilograma! U nastavku saznajte šta možete jesti.

Dozvoljeno:

-Sve vrste mesa: ćuretina, svinjetina, jagnjetina, govedina, piletina, meso divljači. Nije zabranjena ni mesna mast, kao ni pileća koža.

-Sve vrste školjki i riba.

-Jaja – mada su najbolja organska i domaća.

-Svo povrće koje iznad zemlje raste: tikvice, šparoge, brokoli, karfiol, kupus, masline, paradajz, paprika, luk, zelena salata, krastavac, avokado, pečurke, spanać.

-Prirodni mliječni proizvodi za koje je poznato da su bogati mastima: turski/grčki jogurt, pavlaka, maslac, sirevi koji imaju visok procenat masti, krem sir…. Ne konzumirajte slatke mliječne proizvode i pripazite da bude obično, a ne obrađeno mlijeko, zato što može sadržati visoku količinu šećera.

-Orašasti plodovi

Povremeno možete da jedete i sljedeće namirnice (postoji vjerovatnoća da će usporiti gubitak na kilaži):

-tamna čokolada sa 70 posto kakaa (pojedite isključivo u onim trenucima kad vam čokolada zaista zatreba).

Preporučujemo
Loading..