Godina u kojoj proslavljamo 30. rođendan, za mnoge od nas predstavlja psihološku prekretnicu.

Ovog se doba mnogi plaše, ali budite uvjereni da je to nadasve uzaludno! Tridesete godine sa sobom nose mnoge prednosti: i dalje ste mladi, ali ste puno nezavisniji i pametniji nego onda kad ste imali 20 godina. Pripremili smo za vas zabavne ilustracije koje odlično pokazuju kako se u pozitivnom smjeru život promijeni kad pređete ovu magičnu cifru.

Tada smo dosta zreliji i na neke stvari razmišljamo puno drugačije u odnosu na ranije godine. Naš pogled na svijet se mijenja u tom smislu da sada gledamo širu sliku, realnije gledamo na situaciju i mislimo na posljedice.

Tako primjerice, više nećemo priređivati partneru ljubomorne scene – bar ne namjerno, nego ćemo razmišljati tako da mu ne priređujemo stresne situacije i ne govorimo ono što bi ga uznemirilo. Bolje shvatamo šta znači ljubav i kako to izgleda kada je nekome istinski stalo do vas, ali i razmišljamo o daljoj budućnosti i šta nam sutrašnjica nosi, kako bismo se bolje pripremili za izazove koje život nosi sa sobom.

Uostalom, pogledajte ostale ilustracije, pa i sami izvedite zaključak o tome šta se sve mijenja kada napunimo 30. godinu. Svakako da postoji još mnogo toga što se mijenja i što nije predstavljeno na ilustracijama,a vi nama pišite u komentarima ukoliko ste uočili da neka od tih pozitivnih promjena nedostaje na ovim ilustracijama.

Šta ste vi na sebi primijetili da se promijenilo u načinu razmišljanja ili se s godinama počelo mijenjati i u kojem smislu? Pišite nam u komentarima.