Blajhali ste kosu i pokajali se?:Kosa Vam je suha i oštećena:Super savjeti i vodič za obnavljanje blajhane kose:(Foto)

  • Admin
  • May 9, 2019
  • Comments Off on Blajhali ste kosu i pokajali se?:Kosa Vam je suha i oštećena:Super savjeti i vodič za obnavljanje blajhane kose:(Foto)

Imali ste želju za svjetlijom kosom i podvgnuli ste se blajhanju. Nakon tretmana primjetili ste da je kosa suha, lomljiva i oštećena. U nastavku teksta Vam donosimo savjete koji će Vam pomoći da kosi vratite sjaj i živost.Rezultat slika za oÅ¡tečena kosaPotrudite se da izbjegavate toplinu na Vašoj kosi – preporučuje se da izbjegavate feniranja,uvijanja i peglanja kose jer ti postupci dodatno isušuju i spaljuju kosu koja je već oštećena prilikom blajhanja. Ukoliko baš morate koristiti neke od navedenih tretmana potrudite se da to bude vrlo rijetko i u iznimnim situacijama.
kako obnoviti kosu nakon blajhanjaObavezno promijenite šampon – ukoliko koristite običan šampon za kosu, on je može samo dodatno oštetiti. Prilikom odabira šampona kupite hranjivi i blagi šampon koji će pospiješiti obnovu oštećene dlake. Nakon pranja obavezno koristite regenerator, a najpoželjniji je onaj na bazi kokosovog ili arganovog ulja.

Rjeđe perite kosu – kosu perite rjeđe nego inače, ne više od tri puta u toku sedmice da biste pomogli kosi da zadrži vlažnost. Četrdeset osam sati nakon blajhanja uopšte ne perite kosu, a voda kojom perete kosu treba biti mlaka.obnavljanje koseKupite novu četku za kosu – nova četka za kosu treba da ima zaobljene vrhove kako bi masirala tjeme prilikom češljanja. Nikako ne koristite četku sa oštrim vrhovima jer kao takva šteti kosu. kosu uvijek četkajte od krajeva prema tjemenu i nikako je ne raščešljavajte dok je mokra.