“Brojim svaki novi srpski avion” Pavković želi da upozorava Albance: “Nisam siguran kako će ovo sve završiti

  • Admin
  • June 17, 2019
  • Comments Off on “Brojim svaki novi srpski avion” Pavković želi da upozorava Albance: “Nisam siguran kako će ovo sve završiti

U pet vojnih sudova Treće armije tokom 78 dana NATO agresili mi smo pokrenuli tačno 3.600 istraga i osudili 300 osoba. Ti ljudi su uglavnom bili osumnjičeni za prekšavanja ratnog prava, neki i za ratne zločine, dok su tri prijave bile zbog silovanja. Posle bombardovanja pred naše istražne organe stali su oni protiv kojih su u međuvremenu pokrenuti postupci.

Ovako u zatvoru Klimakoski u Finskoj, gde služi hašku kaznu od 22 godine govori general Nebojša Pavković, to jest nekadašnji prvi čovek Treće armije, on je ovo u danu kada je Priština slavila “godišnjicu ulaska vojnika Alijanse na Kosovo”, nije, kako nam se poverio, bio ljut niti rezigniran uprkos ruganju istini i istoriji: Mislim da smo mi zadobili i osudili gotovo 2000 terorista OVK, koji su ubrzo procesiuriani, ali su onda svi bili posle rata pušteni na slobodu. Niti jedan moj vojnik koji je zarobljen, a bilo ih je 30, nije se vraito svojoj kući. To je parav istina o ovom ratu! Pitanje je bilo:

Da li je taćno da je pred sudom Treće armije već drugog dana bombardovanje naše zemlje procesuiran vojnik zbog ratnih prekršaja?

“Da postoje zapisnici iz svih ovih istraga i svih suđenih pripadnika. Od draštičnihprimera izdvajam slušaj na punktu Lisina kod Medveđe kada je naša Vojna policija otvorila vatru na vozilo sa jednim potpukovnikom, koji se nije hteo zaustaviti prilikom kontrole vozila. Sudili smo i majorima, kapetanima, vodnicima… svim ljudima za koje smo znali da su počinili neke ratne prekršaje. Sa mirom kažem da smo mi jedina armija u svetu koja je o svom ratovanju otvorila sve vojne dokumente na uvid