Čaj od hibiskusa:Ljekovita svostva ove prelijepe biljke:(Foto)

  • Admin
  • May 19, 2019
  • Comments Off on Čaj od hibiskusa:Ljekovita svostva ove prelijepe biljke:(Foto)

Kada govorimo o hibiskusu trebamo znati da ova biljka vuče porijeklo iz Azije. Prepoznatljiva je po svom prelijepom cvijetu crvene boje, ali pored svoje ljepote ova biljka je iznimno ljekovita i sa njom možete liječiti mnoge zdravstvene poteškoće u udobnosti svoga doma.Rezultat slika za hibiskusLjekovite strane hibiskusa.

Reguliše nivo holesterola: Naučno je dokazano da čaj od hibiskusa snižava povišen holesterol u  krvi ali i da balansira odnos dobrih i loših masnoća. Ukoliko Vam je holesterol u krvi u referentnim granicama šanse za bilo koju vrstu kardiovaskularnih oboljenja su manje.

Snižava povišen krvni pritisak: Prema istraživanjima osobe koje imaju povišen krvni pritisak trebale bi da konzumiraju ovaj čaj. Osim što snižava krvni pritisak, nego reguliše i masnoću i krvi a samim tim liječi uzrok problema, ne samo posljedicu istog.Srodna slikaPomaže u borbi protiv respiratornih tegoba: Hibiskus u svom sastavu ima i antibakterijske elemente, a oni blagotvorno utiču na sve tipove respiratornih infekcija, ali i uspješno rješava probleme nastale kao posljedica navedenih infekcija. Također ova biljka snižava temperaturu i ublažava simptome velikog kašlja.  | Autor: ThinkstockPozitivno utiče na probavu te djeluje kao diuretik: Hidratacija je ključ za održavanje zdravog organizma, pa tako i nesmetanog funkcionisanja probavnog sistema. hibiskus djeluje kao prirodni diuretik, pomažući prirodno izbacivanje tekućine ali i normalnom funkcionisanju crijeva.