Da li znate šta se dešava sa vašim tijelom ako pojedete samo 1 krastavac na dan? Od danas ćete ih stalno jesti

  • Admin
  • May 24, 2019
  • Comments Off on Da li znate šta se dešava sa vašim tijelom ako pojedete samo 1 krastavac na dan? Od danas ćete ih stalno jesti

MIslimo da i ne postoji kuća ili stan u čijem se frižideru ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca. I dok je salata od svježeg povrća prilog broj jedan, ove kisele poslastice, koje su jako zdrave itekako bi se trebale naći u vašem meniju. Dosta je tu razloga, ali onaj najvažniji je, da je pun vode i da je pravo blago za vađe bubrege.Image result for kiseli krastavciAko možda niste znali, kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće te prehrambena vlakna. Također, ove kisele grickalice bogati su izvor minerala među kojima su i željezo, kalij, natrij i fosfor.

Sprečavaju nastanak čira na želucu – čir je unutrašnja rana na zidu želudca, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama. Zato kiseli krastavci su stvoreni za vas u ovom slučaju.

Snažan su antioksidans – štite tijelo od slobodnih radikala, koji znaju biti itekako neugodni,  kao i nestabilnih hemikalija koje oštećuju ćelije u našem organizmu.Image result for kiseli krastavciIzvrstan su probiotik – balansiraju vašu probavu te ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave. Zato, kada god imate priliku, konzumirajte kisele krastavce.

Čuvaju jetru – osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru te joj pomažu da filtriraju toksine iz organizma. Ako volite i kapljicu više da popijete, kiseli krasstavci su pravi izbor za vas. Image result for kiseli krastavci