Dete sa teškim povredama hitno transportovano u Niš

Dete sa teškim povredama moralo je hitno biti transportovano u Niš, ova nesreća dogodila se na trambolini na trgu u Bujanovcu 15 juna 2019 godine. Detalji o ovom slučajui još nisu poznati. Dete je sa teškim prelomima na desnoj ruki prevezeno u Niš.

 

Dete koje je tek staro 12 godina iz Bujanovca doživelo je težak prelom na ruke usled pada na trambolini na gradskom trgu, nakon čega je morao biti  hitno transportovano u Niš, saopšteno je Bujanovačkim u Službi hitne pomoći. U Nišu mu je ukazan pomoć. Kako je tačno do povrede došlo još je ne jasno. Do povrede je došlo u petak u večernjim časovima, a po rečima dežurnih  lekara dr Svetlane Jovanović, ovde radi se o teškom prelomu desne podlaktice. Dete je moralo biti transportovano od strane bujanovačke Službi hitne pomoći.Tokom burnih 12 sati noćne smene u bujanovačkoj Službi hitne pomoći urgentan transport je bio neophodan i za ženu sa ozbiljnim srčanim tegobama, koja je onda  prebačena u vranjsku bolnicu gde je ona primljena u koronarnu jedinicu Internog odeljenja.

„Intervenisali smo osim ovoga i u dva navrata na terenu u slučajevima starijih osoba koji su se borili sa svojom hroničnim bolesti. Primetno je da se tegobe kod astmatičara pojačavaju usled naglog porasta temperature pa je i broj ovakvih pacijenata noćas bio veći od uobičajenog“, kaže dr Jovanović.

Dežurni lekari obavili su oko čitavih 75 pregleda tokom protekle noći.