Država nema para da završi zgradu za mlade naučnike u Nišu

  • Admin
  • June 18, 2019
  • Comments Off on Država nema para da završi zgradu za mlade naučnike u Nišu

Zgrada koja se nalazi na Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, čiji je temelj postavljen pre više od jedne decenije, a koja je prema ranijim obećanjima trebala postati dom mladim naučnicima- zarasla je ipak u korov. Da je nastavak izgradnje i dalje niezvestan, govorio je rektor niškog Univerziteta Dragan Antić, jer oni trenutno nemaju jednostavno para za to. Ovaj dom za mlade naučnike se još počeo graditi 2008 godine u Nišu 11. godine kasnije ove zidine su obrasle u travu, a oni koji stanuju u blizini započete zgrade kažu da umesto niških naučnika mnogi danas ove mesto koriste kao tolet ili kontejner.

“Sramotno je kako ovo izgleda, ovo da se očisti t rebalo bi nekoliko meseci i da se ponovo počne sa izgradnjom, umesto stanova za mlade naučnike ovo je javni toalet posao- govorio je jedan nišlija koji stanuju blizu ovoj “zgradi”. Zgrada od nekoliko spratova u Ulici Branka Krsmanovića već dugo godina izgleda kao ruglo. Ona godinama nadležni obećavaju da vel sljedeće godine to neće više biti tako i da će ona konačno biti useljava.

“Unazad godinama mi tražimo način da se ta zgrada se završi, kroz obezbeđivanje sredstava za finansiranje radova na završetku te zgrade. To je negde 6 do 7 miliona evra i mi taj novac još nismo uspeli da to obezbedimo, jer izvori koji su postojali više se ne koriste za finansiranje ovih objekata. Postoji uverenje da se izgradnja nastavi, videćemo kada će to biti i na koji način će država i resorno Ministarstvo pokušati da isfinansira nastavak i završetak izgradnje “- kazao je Antić.