Flaša sa Titanika prodata za bogatstvo: Prava istina o njoj će vas iznenaditi (Foto)

  • Admin
  • April 29, 2019
  • Comments Off on Flaša sa Titanika prodata za bogatstvo: Prava istina o njoj će vas iznenaditi (Foto)

SVI VRLO DOBRO ZNAMO PRIČU O NAJPOPULKARNIJEM BRODU NA SVIJETU SVIH VREMENA, TITANIKU, KOJI JE TRAGIČNU SUDBINU DOŽIVIO DAVNE 1912 GODINE. MNOGI FILMOVI SU NIMLJENI PO OVOM NAJVEĆEM BRODU U TO VRIJEME NA CIJELOM SVIJETU. MNOGE ROMANTIČNE PRIČE SU VEZIVALE ZA TAJ BROD, A DANAS VAM DONOSIMO JEDNU JAKO LIJEPU PRIČU KOJA SE DESILA JAKO SKORO.Naime, srebrena flaša za brendi prodata je na aukciji u Viltshajru u Engleskoj, a opisana je kao jedan od najsnažnijih trodimenzionalnih predmeta sa Titanika ikada ponuđenih na nekoj aukciji u cijelom svijetu. Pomosni vlasnik je flašu dobio tik malo prije nego što se utopio, kada je brod potonuo.

Dok je brod u tom trenutku tonuo, Helen Čerčil Kandi dala je gospodinu Edvardu Kentu flašu na kojoj je ugraviran moto njene kompletne porodice “vjerni, ali nesretni”. Kandi je Kentu tada rekla:“Ti imaš više šansi da preživiš nego ja, zato je ponesi sa sobom, molim te.”

Međutim, Kandi je nenadano imala sreće, i preživjela je, a Kent je poginuo, zajedno sa još više od 1.500 putnika na ovom brodu. Flaša je pronađena u isto vrijeme kada i njegovo tijelo.

I dan danas se smatra jako velikom misterijom kako se to uopšte moglo desiti, da u tom vremenu najbolji i najveći brod na svijetu, potone, zbog tako bizarnog propusta.