Fraze kojima se koristimo, a indirektno vrijeđaju druge:(Foto)

  • Admin
  • May 19, 2019
  • Comments Off on Fraze kojima se koristimo, a indirektno vrijeđaju druge:(Foto)

U svakodnevnoj komunikaciji koristimo fraze koje nam u većini slučajeva mogu donijeti više štete nego koristi. U nastavku Vam donosimo par fraza koje nerijetko čujemo ili i samo izgovaramo u svakodnevnom govoru.

IZGLEDATE ODLIČNO ZA SVOJE GODINE: Samom ovom izjavom mi sugovorniku stavljamo do znanja da je star, ali eto nekako to pokušavamo umotati navedenom izjavom. Kanite se ove rečenice jer nije ugodna za slušaoca. Indirektne uvredeVI STE TO UČINILI?-NEMOGUĆE: Ovom izjavom ste indirektno reglu sugovorniku da ne vjerujete u njegove sposobnosti, a ova izjava nije ni malo ugodna jer dajete do znanja da osoba nasuprot Vas nije dovoljno inteligentna da sama postigne pojedine ciljeve.

DA BUDEM ISKREN: Ukoliko ovo izjavite sagovorniku u bilo kojoj fazi razgovora, dajet do znanja da u prethodnim razgovorima ili predhodnom toku razgovora niste bili iskreni. Ostavljate dojam da često laskate ali eto da ste baš u ovom trenutku odlučili da se okušate u iskrenosti.Slikovni rezultat za FRAZE U RAZGOVORUŽELIM NEŠTO DA TE PITAM ALI OČEKUJEM DA OVAJ PUT DAŠ ISKREN ODGOVOR: Kada ovo kažete sugovorniku indirektno dajete do znanja da u konverzaciji inače nije iskren i da ovaj put želite iskrenost sa njegove strane.

KAKO SI TI SA TAKO LIJEPOM DJEVOJKOM?: Katastrofalna izjava, sa njom dajete do znanja sagovorniku da nije dovoljno lijep ili provlačan, te da ne zaslužuje da neka super djevojka bude sa njim ili dovoljno dobra da se uopšte svidi takvoj djevojci.Slikovni rezultat za FRAZE U RAZGOVORU