Generalno pospremanje stana:Vječita borba sa kamencom:Kako ga u potpunosti ukloniti:(Foto)

  • Admin
  • April 27, 2019
  • Comments Off on Generalno pospremanje stana:Vječita borba sa kamencom:Kako ga u potpunosti ukloniti:(Foto)

Sa dolaskom toplih dana u nama se budi želja da svoj dom generalno očistimo. Zrake sunca koje ulaze u naše prostorije postaju sjajnije, a sa njima postaje vidljivija i sva prašina, mrlje i nečistoća.

Kupatilo sa ovim sunčanim zrakama daje dodatnu glavobolju. Naslage kamenca u tuš kabini, tragovi mrlja na pločicama, slavina kroz koju teško prolazi voda su samo neki od problema koje susrećemo.

I naravno, pada Vam mrak na oči od ovog prizira. Vrijeme je za veliko proljetno čišćenje kupatila.

Čišćenje ogledala: Da bi Vam ogledalo ponovo blistalo najbolje ga je očistiti ocatom tako što ćete u bocu sa raspršivačem nasuti alkoholni ocat i vodu i to u omjeru jedan naprema jedan. Ovom mješavinom pošpricate ogledalo i prebrišete čistom magičnom krpom.Čišćenje umivaonika: Bijele mrlje koje su vidljive po umivaoniku su uzrok kamenca. Kako bi skinuli naslage potrebno je krpu namočiti u alkoholni ocat i vodu u omjeru jedan naprema jedan, obložiti površine na kojima se nalazi kamenac i ostaviti da djeluje preko noći.

Čišćenje fuga: Kako biste napravili najmoćnije sredstvo za čišćenje fuga, potrebno je:

– sedam čaša vode

– 1/3 čaše limunovog soka

– 1/2 čaše sode bikarbone

– 1/4 čaše ocata

Sve navedene sastojke promješati te nanositi na fuge starom četkicom za zube.Nakon nanošenja, smjesu na fugama ostaviti oko pola sata i nakon toga mjesta istrljati četkicom.Savjetujemo Vam da nakon svakog tuširanja kapljice vode obrišete sa pločica i slavina da biste spriječili nakupljanje kamenca.