Hitno potrebna pomoć profesorki Dejković da ponovo ozdravi: Lekari iz Niša kažu da joj je potreban ovaj lek

  • Admin
  • June 14, 2019
  • Comments Off on Hitno potrebna pomoć profesorki Dejković da ponovo ozdravi: Lekari iz Niša kažu da joj je potreban ovaj lek

Hitno potrebna pomoć profesorki Dejković da ponovo ozdravi: Lekari iz Niša kažu da joj je potreban ovaj lek, radi se o leku “Avastin” koji je jedina šansa da profesorka Dejković uspe da ozdravi, zato se organizuje humaniarne akcija 14.juna u Galeriju Narodnog muzeja, pozivamo vas da pomognete profesorki Dejković ako ste u mogućnosti:

Kolektiv zaposlenih u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, organizuje prodajnu izložbu humanitarnog karaktera za pomoć Negici Dejković, mladoj profesorki engleskog jezika, koja se leči od karcinoma.Profesorka Dejković je pre 15 godina odosno u svojoj 30 godini obolila od jednog teškog oblika raka limfnih žlezda. Sve je to ostavilo trag na njemu zdravlju, dobila je još jedan oblik karcinoma na debelom crevu, a potom i karcinom na plućima. Tako da je ona morala biti onkološki pacijent već čitavih 15 godina. Sve terpaije koje je Dejkovićeva primala, a koji jep pokrivao RFZO, nisu dale rezulati koji su bili potrebni za njeno lečenje. Konzilijum lekara u Nišu odlučio je da se u njeno lečenje mora uvesti lek “Avastin”, koji se mora nabaviti u inostranstvu i koji nije na pozitivnoj listi RFZO. Porodica i njena negica nisu u mogućnosti sami da obezbede sredstva za ovaj lek, te organizatori apeluju na sve dobre ljude koji su dobre volje da po mogućnosti dođu u petak 14.Juna u Galeriju Narodnog muzeja,u Vranju i da se u tome uključi jedna prodajna ižlozba u akciju za pomoć lečenju provesorke Dejković.

Lek AVASTIN nije  na pozitivnoj C list lekova RFZO, kao aterapije za opisane indikacije.