Hrvatska je ponizila Srbiju u pitanje a Kosovu: Na ovo mora paziti Beograd

  • Admin
  • June 13, 2019
  • Comments Off on Hrvatska je ponizila Srbiju u pitanje a Kosovu: Na ovo mora paziti Beograd

Načelnik Generalštaba Vojske Hrvatske general imenom Mirko Šundov boravio je danas na Kosovu. On je se naprije sastao sa komandantom tzv. Kosovskih bezbednih snaga Rahmanom Ramom,ministrom odbrane tzv. Kosova Rustemom Breišom, a nakon toga i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Haradinajem.

– Naša bilateralna saradnja sa Kosovom prevashodno je usmerana na prenos iskustava Hrvatske vojske iz različitih funkcionalnih područja. U cilju pružanja potpore pristupanju Kosova evroatlanskim organizacijama i inicijativama, poput članstva u NATO u EU, kao i regionalnoj inicijativi A5 – rekao je Šundov. Komandant tzv Kosovskih bezbednosih snaga Rahman Rama zahvalio je se hrvatsko državi i rekao da će oni raditi na razvijanju strateške saradnje. – Hrvatska je strateško mesto gde imamo saradnju i poverenje. Naš cilj je da budemo deo svih regionalnih inicijativa i da budemo deo evroatlantskih struktura kako bismo preuzeli iskustva hrvatske vojske, jer su oni deo NATO snaga – rekao je general Rama. Načelnik GeneralŠtaba oružanih snaga Hrvatske je pozvao pripadnike KBS-a da kada radu svoje misije koriste hrvatsku vojnu opremu.

-To su kvalitetni proizvodi, najbolja referenca, zato hrvatska vojska koristi sve te proizvode u misijama, operacijama, kao što su puške, pištolji, borbene odore, delovi odora, kacige koje su suverena platfoma za buduće zadatke pojedinaca i sva druga važna područja – govorio je Šundov.

Posla sastranka u Prištini, Šundov je otišao u Prekaze, gde je odao poštu najvećom teroristi iz tzv. OVK Ademu Jašariju.