Imate perut:Pitate se kako se riješiti ove neugodne pojave na prirodan način:Imamo rješenje za Vas (Foto)

  • Admin
  • April 27, 2019
  • Comments Off on Imate perut:Pitate se kako se riješiti ove neugodne pojave na prirodan način:Imamo rješenje za Vas (Foto)

Kada govorimo o peruti tu je riječ o medicinskom problemu, ali osobama koje imaju najviše predstavljaju  estetski problem .

Uzročnik ove neugodne pojave je gljivica Pityrosporum ovale , koju je nemoguće potpuno ukloniti jer je prirodni stanovnik kože.

Perut u suštini predstavlja mrtve stanice kože, a najčešće se pojavljuje u razdoblju puberteta ili neposredno nakon istog. Kod djece je izuzetno rijetka pojava peruti.

Perut se obično iskoristi i šamponom koji se može kupiti u apoteci i tako da se poseban medicinski šamponi namjene upravi za ovu pojavu.

U svakom slučaju postoji nekoliko uzroka za pojavljivanje

Nedostatak B vitamina- kako bi nadoknadili nedostatak ovog vitamina najbolje je u svojoj prehrani uključiti morske plodove, svježe povrće i voće, te orašaste plodove.

Tvrda voda- ako je prezasićena željezom, magnezijem ili kalcijem, istu je potrebno filtrirati uz pomoć filtera za vodu.

Nepravilna njega tjemena-agresivni šamponi te ostali proizvodi za kosu dovode do poremećaja u radu žlijezda lojnica, gdje se kao posljedica može javiti perut.

Poremećaji u funkcionisanju cjelokupnog organizma-perut je zajednički simptom gastroenterološkog i neurološkog sistema. Kada Vam se pojavi perut trebali biste obratiti pažnju na način života, izbjegavati stresne situacije, osigurati miran i zdrav san, te dovoljno odmora.

Prirodan način rješavanja peruti:

Jabučni ocat:Nakon uobičajenog pranja kose, jabučni ocat umasirati u vlasiste, ostaviti da djeluje neko vrijeme, te isprati mlakom vodom.

Kokosovo ulje: Kada vam se kosa u potpunosti osuši nakon uobičajenog pranja, utrkivati ​​kokosovo ulje u vlasište. Nakon petnaest minuta isprati vlasište mlakom vodom, postupak ponavljati dva do tri puta u toku sedmice.

Ulje čajevca: Zbog njegovog antibakterijskog i antifungalnog djelovanja primjenjuje se rješavanje navedenog problema. Potrebno je sedam kapi ulja pomiješati sa kašikom maslinovog ulja, te dobiveni smjesu nanijeti na vlasište. Kosu umotati u laganiji paškir i ostaviti da djeluje u tijeku noći.

Ovo su bili neki od savijeta za prirodan tretman vlasišta na kojima se pojavila perut.