Imate plastične flaše koje su van upotrebe?:Savjeti kako da ih iskoristite u Vašem domu:(Foto)

  • Admin
  • April 30, 2019
  • Comments Off on Imate plastične flaše koje su van upotrebe?:Savjeti kako da ih iskoristite u Vašem domu:(Foto)
Svakog dana oko 100 miliona plastičnih flaša bude odloženo u smeće. Nalaze se u svakom domu i svakodnevno ih kupujemo, a  nismo ni svjesni da ih prazne možemo iskoristit u različite svrhe.

U nastavku Vam donosimo super savijete kako da prazne plastične boce iskoristite u svom vrtu ili domu.

Kao saksije za cvijeće:

Ukoliko želite da boce pretvorite u super saksije povedite računa da u njih sadite biljke koje nemaju dubok korijen.Potrebn Vam je kanap kojim ćete vezati flaše jednu za drugu i sa kojim ćete iste zakačiti za zid.

Napravite nadstrešnicu za svoje auto:

Super će Vam poslužiti tokom vrelih ljetnih dana, kako bi sačuvali svog ljubimca od sunca. Sve što Vam je potrebno je da napravite drveno postolje i prikupite što veći broj plastičnih flaša. Flaše ćete kačati na postolje i iz estetskih razloga pokušajte da flaše budu iste.

Kao prskalica za vodu:

Potrebna Vam je flaša od dva litra, koju ćete da povežete na crijevo za navodnjavanje. Također ćete na flaši da izbušite što više rupica i uživate u prskalici koju ste napravili vlastitim rukama.Napravite držač za kišobran:

Ovo je veoma jednostavno za napraviti. Sve što je potrebno jeste da na flaši odstranite gornji dio. Ovo će Vam super doći u automobilu za odlaganje kišobrana.