Imate začepljen nos:Prodišite uz genijalne savjete:(Foto)

  • Admin
  • May 9, 2019
  • Comments Off on Imate začepljen nos:Prodišite uz genijalne savjete:(Foto)

Začepljen nos i sinusi se veoma neugodno stanje i mnogi se susreću sa ovim problemom u toku prehlade, gripe ali i alergija. U nastavku teksta nudimo Vam par savjeta uz koje ćete sigurno prodisati.DreamstimeUnosite dovoljnu količinu tekućine: u ovom slučaju najpoželjnije je konzumirati vodu, ali i topli napitci i supa su odlični kada imate zapušen nos. Bitna je hidratacija organizma jer tekućina pomaže da se smanji nakupljanje sluzi i time smanji upala.

Nabavite i svakodnevno koristite fiziološku otopinu: NaCl možete kupiti u svim apotekama u vidu spreja ali i pakovanu u staklenim bocama, fiziološka otopina povećava vlažnost sluznice i djeluje tako što pomaže da nakupljeni sadržaj izlazi vani. Rezultat slika za začepljen nosRadite ispiranje sinusa: za ispiranje je potrebna posebna posudica koja je dizajnirana tako da možete nesmetano uliti vodu u nosnice koja prolazi kroz sinuse te izlazi na drugu nosnicu. Možete je nabaviti u apotekama a preporuka je da se koristi destilovana voda za ove tretmane. Uspješno čisti sinuse i smanjuje upalu.

Tuširanje mlakom vodom: prilikom tuširanja stvara se para koja na nos i sinuse djeluje kao inhalacija. Pomaže da se omekšaju nakupine u nosu i da se lakše izbace vani. Svakodnevno tuširanje u trajanju od desetak minuta pomoći će da se riješite sadržaja iz nosa, smanjuje pritisak i upalu.Rezultat slika za začepljen nos