Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da vam orhideje cvjetaju kao nikad – Ako želite da imate prelijepe orhideje ovo jednostavno morate znati!

  • Urednik
  • July 22, 2020
  • Comments Off on Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da vam orhideje cvjetaju kao nikad – Ako želite da imate prelijepe orhideje ovo jednostavno morate znati!

Danas pričamo malo o uzgoju cvijeta. Postoji veliki broj cvijetova na svijetu, ali oni koji su nekako najprivlačniji su orhideje.
Za uzgojiti orhideju, potrebno je da znate par nekih trikova, a upravo oni će vam pomoći da vaše orhideje dugo traju.
Samo orhideja u svijetu ima preko  3000 vrsta.

Za početak kada kupujete orhideju nastojite da kupite onu koja je procvjetala, a prije same kupovine informišite se o tome koji su uslovi za njen uzgoj.

Naravno, orhideje ne vole zimu, jer zahtjevaju mnogo svjetlosti, ali nikada ne smiju biti direktno na svjetlosti. U stanu je držite na južnoj ili istočnoj strani.
Pored toga jako je važno da one zahtjevaju poseban način zalijevanja.

Čak se orhideje i tu dijele, pa postoje one vrste koje vole mnogo vlage, ali ima i onih koje ne vole vlažnu zemlju.

Kada je sadite potebno je da je sadite u supstrat koji će propustiti vlagu, ali zadržati onoliko koliko je njoj potrebno.

Kada procvjeta, morate znati da postoje oni cvjetovi koji nestanu kroz nekoliko dana, ali ima i onih kod kojih cvijet traje mjesecima.
Pišite nam u komentarima?