Koje su to zlatne godine za roditi dete: Naučnici su rekli da ukoliko dobijete dete u ovom razdoblju ono će biti vrlo inteligentno

  • Admin
  • February 13, 2020
  • Comments Off on Koje su to zlatne godine za roditi dete: Naučnici su rekli da ukoliko dobijete dete u ovom razdoblju ono će biti vrlo inteligentno

Na jednom Univerzitetu u Londonu provedena je studija u kojoj su se znanstvenici postavili sebi pitanje: “Kada žena treba da postane majka”.

Pitali su se koja je to zapravo idealna dob ženske osobe da postane majka i kako to može zapravo da utječe na zdravlje i na um djeteta. Pomenuto istraživanje je trajalo više godina, a njihova glavna tema definitivno bila je zdravlje i intelekt samog djeteta, i konačno su na kraju uspjeli pronaći dobar odgovor.

Naime, prema njihovom mišljenju zlatne godine su zapravo tridesete, a žene koje rađaju djecu u tom periodu života definitivno rađaju najinteligentniju djecu. Najčešće pitanje koje apsolutno svi roditelji postavljaju na Google pretraživaču jeste kako dobiti dječaka ili djevojčicu. Osim što imaju 50-50 šanse za to, neke navike, poput jela ili odabira određene namirnice, mogu imati utjecaja na spol djeteta.

Prema najnovijom istraživanju objavljenom u jednom medicinskom časopisu, ako jedete jako puno banana ili bilo čega što je bogato kalijem, vjerovatnije je da ćete roditi na kraju dječaka. Studija je naime pratila 740 britanskih trudnica tokom njihove prve trudnoće gdje niko još nije znao spol svoje bebe, a pokazalo se na kraju da spol djeteta zaista ovisi o prenatalnoj prehrani njihove majke.

Majke koje su na kraju rodile dječake dodavale su mnogo više kalija u njihova tijela, što su znanstvenici identificirali kao ključni faktor u određivanju spola bebe. Saznalo se i da žene koje jedu jako puno žitarica prije začeća za doručak imaju mnogo veću vjerovatnost da će roditi na kraju dječaka. Jedan od glavnih razloga zbog čega roditelji žele što prije otkriti spol svog djeteta je taj što žele osigurati sve što je potrebno za njihov dolazak, što naravno uključuje odjeću, sobu, posteljinu, igračke itd.