Koristite prirodna sredstva za čiste i funkcionalne bubrege vašeg tijela

 • Admin
 • May 17, 2019
 • Comments Off on Koristite prirodna sredstva za čiste i funkcionalne bubrege vašeg tijela

Bubrezi su parni organ mokraćnog ljudsko sistema. Zaduženi su za to da iz našeg tijela izbace sve toksine. Svaki dan kroz naše bubrege prolazi oko 200 litara krvi, da bi se pročistila od otrova i toksina. Bubrezi također proizvode važne hormone: erythropoietin, koji spoboljšava proizvodnju crvenih krvnih stanica, renin, koji regulira krvni pritisak.Slikovni rezultat za ljudski bubreziČišćenje bubrega prirodnim putem

 1. Koje su najbolje biljke za čišćenje organizma? Smatra se da sljedeće biljke poboljšavaju funkciju bubrega i pomažu njihovom čišćenju: đumbir, maslačak, korijen bijelog sljeza, smreka, kopriva, peršin, klinčić.
 2. Namirnice koje pomažu u čišćenju bubrega: lubenica kojoj uskoro kreće sezona, sok limuna, sok brusnice, sjemenke buče.
 3. Vitamini za čišćenje bubrega? Neki alternativni Doktori preporučuju da se kod čišćenja bubrega koriste sljedeći vitamini i minerali: vitamin B2,  vitamin B6, magnezij, što ih češće koristite, bolje je za vas.
 4. Image result for lubenicaAko ne koristite pravu ishranu, i ne čistite vaš bubrege na vrijeme, možete veoma brzo zaraditi bubrežni kamenac. On je tvrda tvar koja nastaje od kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega.
  Simptomi bubrežnih kamenaca su jaka bol u području bubrega ili donjem dijelu abdomena, koji zn i zažigati i to jako neugodno. Bubrežni kamenci mogu izazvati poteškoće u mokrenju, krv u urinu, mučninu, povraćanje i visoku temperaturu. Tako da je to i više nego neugodno. Možete smanjiti rizik od nastanka bubrežnih kamenaca tako da pijete puno vode i smanjite unos soli. 

  Slikovni rezultat za ljudski bubrezi