Koru od limuna nikada ne bacajte u kantu za smeće:Možete je koristiti za jelo, čišćenje, a ujedno se riješiti i mrava u Vašem domu:(Foto)

  • Admin
  • May 25, 2019
  • Comments Off on Koru od limuna nikada ne bacajte u kantu za smeće:Možete je koristiti za jelo, čišćenje, a ujedno se riješiti i mrava u Vašem domu:(Foto)

Limun je najzdravija i najkorisnija namirnica, a dostupna je svima i to tokom cijele godin i zbog ovoga Vam donosimo sjajne ideje za upotrebu kore od limuna koju obično većina nas baca.

LEDENE KOCKE OD LIMUNA: Ukoliko želite da se osvježite u vrelim ljetnim danima, sve što trebate jeste da naribate koricu limuna u vodu i pretresete u kalupe za pravljenje leda. Rezultat slika za kocke leda sa limunovom koromNAPRAVITE PUTER SA NARIBANOM KORICOM LIMUNA I ZAČINIMA: Ovakav puter je odličan za pravljenje brzih umaka koje možete koristiti za tjestenine ili mesa. Puter je potrebno omekšati, te u njega dodati malo naribane korice limuna i začine po želji.Rezultat slika za limunova koraNAPRAVITE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE: Za efikasno čišćenje masnoće kao i dezinfekciju napravite sebi ovo prirodno i jednostavno sredstvo od limunove korice. Ono što treba da uradite jeste da što više korice stavite u teglu, zatim prelijete sirćetom, dobro zavrnete poklopac i ostavite da odstoji dvije sedmice. Nakon ovog perioda sirće procijedite i prilikom upotrebe razrijedite sa vodom i to jedan naprema jedan, te koristite kao bilo koje drugo sredstvo.Rezultat slika za limunova koraRIJEŠITE SE ZAUVIJEK MRAVA I INSEKATA: Komadiće limunove korice stavite na ulazna vrata, prozore i mijesta za koja ste sigurni da iz njih izlaze insekti. Mnogi tvrde da kora od limuna djeluje čak i protiv žohara.