Kupili ste cipele ali ste primjetili da su Vam uske i da Vas žuljaju:Evo kako da ih rastegnete u kućnim uvijetima:(Foto)

  • Admin
  • May 18, 2019
  • Comments Off on Kupili ste cipele ali ste primjetili da su Vam uske i da Vas žuljaju:Evo kako da ih rastegnete u kućnim uvijetima:(Foto)

Svima nam se desilo da smo kupili cipele koje nam se svide na prvi pogled i ne obraćamo pažnju na njihovu udobnost. Ali nakon samo prvog nošenja iste nam naprave neugodne i bolne žuljeve. U nastavku testa Vam donosimo super trikove da Vama drage cipele raširite i uživate u njihovom nošenju u potpunosti.Rezultat slika za tijesne cipeleUpotrijebite alkohol: Ono što treba da uradite jeste da napravite rastvor alkohola i vode i to u omjeru pola pola, te takvim rastvorom našpricate cipele iznutra i dobro utrljate rastvor. Nakon toga na stopala navucite debele čarape i obujte cipele, te u njima šetajte po stanu oko dvadesetak minuta.

Koristite trik sa krompirom: Vjerovatno Vam zvuči čudno, ali vjerujte da upali svaki put. Krompir srednje veličine ogulite i stavite u cipele. Ostavite ga preko noći te ujutro izvadite i bacite, unutrašnjost cipele prebrišite vlažnim maramica i Vaše cipele su spremne za nošenje.Rezultat slika za tijesne cipele novineKoristite vlažne novine: Ono što trebate uraditi jeste da iskidate stranice novina, zgužvate i nakvasite vodom. Vodite računa da Vam se listovi ne raspadnu. Kada ste sigurni da su novine dovoljno vlažne, zgužvajte ih i ugurajte u unutrašnjost cipela. Ostavite novine u cipelama dok se u potpunosti ne osuše. U toku sušenja listovi novina se šire i samim tim šire tjesne cipele.Rezultat slika za tijesne cipele alkohol