Lice bez bora:Ulja u borbi protiv bora:Prirodni tretmani peglanja bora(Foto)

  • Admin
  • April 27, 2019
  • Comments Off on Lice bez bora:Ulja u borbi protiv bora:Prirodni tretmani peglanja bora(Foto)
  • Ulja koja se koristi u tretmanu peglanja bora imaju višestruki učinak na kožu. Pored navedenog, spriječiti nastanak novih i koži vraćaju elastičnost i sjaj. Naravno sve ovo na našoj sreću je potpuno prirodno. Bore na koži se javljaju iz prostog razloga jer se masne ćelije ispod dermisa smanjuju i samim tim unutarnji sloj kože postaje tanak. Isto tako, sposobnost regeneracije kože s vremenom je umanjena, te je potrebna dodatna dodatna njega.

Glavni uzrok pojave bora je gubitak elastičnosti kože. Ulja na prirodnoj bazi pomažu vezivnim tkivima da se obnove, te koža dolazi u stanje da održava elastičnost.

Obazirajući na organski prirodu ulja, ne trebate brinuti o stvaranju toksina u koži u komparaciji sa drugim proizvodima koji se koriste za njegu bora. Arganovo ulje: koristi se u većini proizvoda za njegu kože i odličan tretman za hidrataciju, te kao prozvod protiv starenja kože. Arganovo ulje zbog svog djelovanja dobilo je naziv i tečno zlato. Povećava sposobnost regeneracije kože, te istu umiruje. Kokosovo ulje: zbog svojih antioksidanasa štiti kožu od slobodnih radikala, ima antifungalno i antibakterijsko svojstvo. Kokosovo ulje također hidratizira sve tipove kože, te se može svakodnevno svakodnevno sučeliti kako bi se smanjila pojava sitnih bora. Ricinusovo ulje:redovna upotreba ricinusovog ulja spriječiti suhoću, te vraća mladalački izgled kože. Kožu čini glatkom i bore izgledaju manje vidljive.