Lubenica: Ako je volite napravite slatko od lubenice:(Foto)

  • Admin
  • May 22, 2019
  • Comments Off on Lubenica: Ako je volite napravite slatko od lubenice:(Foto)

Vjerujemo da ste barem jednom u životu razmišljali da napravite slatko od lubenice ali Vas je kočilo to što niste znali prave omjere sastojaka koji su potrebni da bi slatko ispalo baš onako kako ste zamislili.

U nastavku Vam donosimo recepte za ove divne poslastice.Rezultat slika za slatko od lubeniceAko želite da lubenicu čuvate u teglama morate znati da nikada ne upotrijebljavate crveni dio, već onaj žuto-bijeli koji se nalazi tik uz koru.

Za pravljenje slatka od lubenice potrebno Vam je: 1,5 kg šećera, 1 kg očišćene kore od lubenice, jedan štapić vanilije i dva limuna.

Priprema: U potpunosti odstranite crveni dio lubenice i zeleni dio kore. Od žuto-bijelog dijela lubenice napravite kockice, potreban Vam je kilogram kockica. Kockice pretresite u šerpu, preko prelijte hladnu vodu, ali tek onoliko koliko je potzrebno da potopite kockice. Stavite i pola kašike sirćeta i stavite da se kuha. Rezultat slika za slatko od lubeniceČim voda baci prvi ključ, procijedite kockice i naspite novu vodu, stavite da ponovo prokuha, a cjelokupni postupak je potrebno ponavljati sedam puta, sve do momenta dok kockice ne postanu staklaste. Kilogram šećera prelijte sa malo vode i kuhajte sve do momenta dok u šerpi ne dobijete gusti sirup.
Rezultat slika za slatko od lubeniceKada ste dobili gusti sirup u njega istresite već pripremljene kockice, te dodajte limun koji ste prethodno isjekli na kolutiće i jedan štapić vanilije. Sve zajedno kuhajte na niskoj temperaturi dok slatko ne dobije gustinu rjeđeg meda. Ostavite da prekriveno odstoji preko noći, pa naredni dan slatko prebacite u čuste tegle i dobro ih zatvorite.