Maskarom istaknite svoje oči:Slijedite ove trikove i bit ćete u centru pažnje:(Foto)

  • Admin
  • May 10, 2019
  • Comments Off on Maskarom istaknite svoje oči:Slijedite ove trikove i bit ćete u centru pažnje:(Foto)

Prvi korak ka lijepim trepavicama je upotreba uvijača. Uvijanjem trepavice dobiju na širini ali ih i podižete. Potrebno je da uvijač fenom zagrijavate par sekundi neposredno prije uvijanja. Pazite da uvijač ne bude prevreo. Trepavice možete uvitii nakon nanošenja maskare ali u ovom slučaju morate voditi računa da je maskara u potpunosti suha.Rezultat slika za uvijač za trepaviceAko se pitate kako pravilno nanijeti maskaru, u nastavku slijede koraci koje trebate pratiti za savršenn izgled trepavica.

Nanošenje maskara uvijek rasporedite u tri koraka.Rezultat slika za trepavice i maskaraAko želite da izdužite trepavice potrebno je da četkicu okrećete sa lijeve na desnu stranu i to pri samom korjenu trepavica. Maskaru nikada nemojte prislanjati na vrhove trepavica jer ćete tako izgubiti iluziju dužine.

  • Naredni korak koji trebate uraditi je da četkicu povlaćite ka vrhovima trepavica i preko cijele dužine istih.
  • Nakon sto ste odradili prethodna dva koraka, ono što Vam ostane jeste da zatvorite oči i prislonite četkicu na sami vrh trepavica, te više puta vucite četkicu preko cijele dužine trepavica da bi uklonili sve eventualne grudvice od maskare.

Rezultat slika za trepavice i maskaraPrilikom kupovine maskare obratite pažnju da četkica bude kratka i tanka, jer kao takva najbolje podiže trepavice u kutovima očiju.

Ne izbjegavajte kupovinu maskara u boji:crna boja maskare je uvijek in i odgovara svim tipovima tena, mada bi plavuše trebale biti opreznije sa ovom bojom jer veoma lako mogu pretjerati prilikom nanošenja, te će ono što bi trebalo biti lijepo izgledati neumjesno. Plava boja maskare je super izbor damama sa plavim očima i svijetlom puti. Smeđa ističe oči boje kestena i  smeđkaste nijanse očiju.  Igrajte se sa bojama i vidite koja Vam najljepše stoji.Rezultat slika za maskara u boji