Mi smo na ovo čekali još od 1982 godine, moramo sada igrati!

  • Admin
  • June 19, 2019
  • Comments Off on Mi smo na ovo čekali još od 1982 godine, moramo sada igrati!

FK Radnički Niš nije imao sreće na žrebu za drugo kolo kvalifikacija, jer je dobio najtežeg potencijalnog protivnika – Ajntraht iz Frankfurta.

Ekipa čiji su članovi Filip Kostić, Mijat Gaćinović i odnedavno Dejan Joveljić ispala je prošle sezone u polufinalu protiv Čelsija (na penale), a takmičarsku 2019/20 mogla bi da počne upravo u Nišu, ako Radnički pre toga eliminiše lidera estonskog prvenstva – Floru iz Talina.
Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nije bio nezadovoljan izborom na žrebu za 2. kolo. Naprotiv!

“Veliki klub se postaje i vraća se na stare staze igranjem velikih utakmica. Srećan sam što smo izvukli Ajntraht, jer da bi se Radnički vratio na stare staze mora da igra ovakve utakmice. Kada sam se vratio u Niš obećao sam mojim sugrađanima i navijačima kluba da će Radnički igrati velike utakmice, a nadam se da će to biti već sada, ako budemo prošli prvo kolo protiv Flore”, izjavio je on.

Prošlog leta, na “Čairu” je igrao Makabi. Ovog jula, na obnovljeni niški teren mogao bi da stigne mnogo veći tim.

“O ovoj utakmici pričaće se dugo, jer ovako veliki klub nije došao u Niš još od 1982. godine. Tada smo igrali sa Hamburgom polufinale Kupa UEFA, a sada možemo da igramo sa Ajntrahtom, koji je nedavno igrao polufinale ovog istog takmičenja. Ne bih bio zadovoljan da smo izvukli nekog protivnika za koga bi rekli da je lak. Volim da igramo velike i teške utakmice. Da pokažemo svima da Radnički zna da igra ovakve.Mislim da ćemo biti jači nego što smo bili prošle godine.” dodao je Tončev.