Milo Đukanović žestoko preti i najavljuje čišćenje: Čuvajte se Srbi

  • Admin
  • June 19, 2019
  • Comments Off on Milo Đukanović žestoko preti i najavljuje čišćenje: Čuvajte se Srbi

Sa usvajanjem zakona o slobodi veroispovesti, u Crnoj Gori je pojavio i Aleksandar Sinđelić, krunski svedok iz slučaja „Državni udar“, jer mu je navodno život ugrožen u Srbiji.

Crnogorska vlada jeusvojila Zakon za slobodu veroispovesti, što je Milu Đukanoviću dalo odrešene ruke za brutalno čišćenje „od svega što ima veze sa Srpstvom i istorijom“.

Nakon što je Crna Gora ušla u NATO, vladar zemlje u koju demokratija još nije stigla, jer vlast nikada nije izgubila izbore (na svim izborima od 1990. do 2019. uvek je pobeđivala stranka na vlasti) počeo je da planira „konačno rešenje za srpski problem koji postoji u Crnoj Gori“, a govorom da u ponedeljak uveče u Beranama jasno je poručio da sprema „veliku nešto veliko “.

– Nema nameru Crna Gora da uzme metar prostora od bilo koga, ali nema nameru ni da s povezom oko očiju prepušta bilo kome da se  za nešto  što je državno. Danas je vreme da shvate da nosili odelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati jednu opomenu da je ovo zadnji trenutak da to oni shvate, da nas ne dovedu u u jednu lošu situaciju da država Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome i one koji nose mantiju – naveo je Đukanović na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista u Beranama, usput i pripretivši građanima koji u tom gradu nisu za njegovu stranku glasali, govorio je da „i građani mogu da pogreše ponekad i glasaju za pogrešnu stranku“.

Interesantno, istovremeno sa izglasavanjem zakona, glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić potvrdio je da je srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, koji je bio krunski svedok u slučaju navodnog državnog udara u zemlji 2016, prebegao iz Srbije u strahu za bezbednost.