Muči Vas uporan kašalj:Napravite prirodni lijek protiv kašlja i bronhitisa:(Foto)

  • Admin
  • May 12, 2019
  • Comments Off on Muči Vas uporan kašalj:Napravite prirodni lijek protiv kašlja i bronhitisa:(Foto)

Kašalj je jedan od najčešćih simptoma infekcije disajnih puteva, ali i kao alergijska reakcija na vanjske podražaje. Prilikom kašljanja i tako već nadraženi disajni putevi dodatno se nadražiju, što stvara neugodnosti i može biti bolno.KaÅ¡alj kod djece

Prirodna pomoć kod kašlja: ĐUMBIR!

Napravite čaj od đumbira, odličan je u borbi protiv kašlja ali i bronhitisa. Njegova prirodna ljutina i čjekovita svojstva utiču na razrjeđivanje sluzi u disajnim putevima i olakšavaju simptome.

Za pripremi jednog litra čaja potrebno Vam je: jedan litar vode, jedan korjen đumbira, sok od jednog limuna i med po želji. Rezultat slika za čaj od đumbiraPostupak pravljenja čaja od đumbira: odrežite i oljuštite oko pet centimetara korljena đumbira.Oguljen i opran korjen isjeckajte na što sitnije komade, te ga stavite na kuhanje u litru kipuće vode. Smanjite jačinu ringle i ostavite da se kuha narednih dvadesetak minuta. Nakon ovog perioda čaj je gotov, potrebno ga je procijediti, te ohladiti i dodati sok od limuna i meda po želji.Rezultat slika za čaj od đumbiraNikada ne izbjegavajte dodavanje meda i limuna u ovaj napitak jer su ovi sastojci jedni od glavnih saveznka prilikom borbe protiv bakterijskih i virusnih infekcija, ali med i limun uvijek dodajte u napitak kada je čaj mlak, nikako i nikada u vreo jer se gube ljekovita svojstva sastojaka.