Najzanimljiviji test vašeg zdravlja: Dlanovi i šake otkrivaju u kakvom je stanju vaš organizam (Foto)

  • Admin
  • May 5, 2019
  • Comments Off on Najzanimljiviji test vašeg zdravlja: Dlanovi i šake otkrivaju u kakvom je stanju vaš organizam (Foto)

DA LI STE MOŽDA ZNALI DA VAŠE RUKE MOGU OTKRITI JAKO PUNO O VAMA SAMIM. NA PRIMJER SAMI DLANOVI I PRSTI MOGU PUNO REĆI O JEDNOJ LIČNOSTI. TAKOĐER MNOGE POJAVE I PROMJENE, POGOTOVO NA LJUDSKIM DLANOVIMA, MOGU NAM BITI INDIKATOR ODREĐENIH PROMJENA U ORGANIZMU. NEKE ZNAKOVE NE BI NIKAKO TREBALI IGNORISATI.

Slikovni rezultat za ZDRAVLJE ORGANIZAM

NEDOSTATAK VITAMINA

Ako osjetite peckanje ili štipanje u prstima to je i više nego jasn pokazatelj da u vaaš organizam ne unosite dovoljno vitamina B1, B6, B12 i E. Jedini način da utvrdite da li imate dovoljno ovih vitamina, jeste da uradite test krvi.

DIJABETES

Peckanje koje počinje u stopalima i polako se širi prema prstima, može biti jasn pokazatelj da možete jako skoro dobiti dijabetes. Razlog je jako loša cirkulacija koja ne dolazi do samih kraja vaših prstiju.

ISCRPLJENOST

Ako baš stalno dižete teške predmete ili držite zglob u jako neudobnom i neugodnom položaju, vršite ogroman pritisak na vrlo osjetljive nerve blizu površine vaše kože. Ovo može da dovede do jakog osjećaja peckanja ili štipanja u vašim prstima. Važno je da odmarate vaše ruke što češće, kao i da dovoljno spavate tokom noći, minimalno 8 sati i smanjite nivo stresa.

PROBLEMI SA CIRKULACIJOM

Utrnulost prstiju na desnoj ruci može biti jaki simptom ukliještenog nerva. Možete možda imaati i problema sa kardiovaskularnim sistemom, ako imate doktora odmah ga posjetite.