Narod dnevno kolabira na ulicama i grobljima: Čovek umro na ulici

  • Admin
  • June 15, 2019
  • Comments Off on Narod dnevno kolabira na ulicama i grobljima: Čovek umro na ulici

Tokom podneva temperatura u većinskom delu Srbije dostigla je čak trideset i sedam stepeni.U Ulici Dimitrija Tucovića, kod broja 29, Hitna pomoć je jutros imala jednu tešku intervenciju. Ekipa je pozvana, jer se muškarac koji ima 55 godina samo srušio nasred ulice. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali, nažalost, čoveku nije bilo pomoći i lekar je samo konstatovao kliničku smrt.

Kako saznajemo u Hitnoj pomoći, ekipe su od jutros imale brojne intervencije na terenu. Pošto su Zadušnice, mnogi Beograđani su krenuli put groblja, a iako su krenuli rano ujutru, s obzirom da sunce od jutros nemilosrdno “prži” bilo je i onesvešćivanja i kolabiranja od vrućine. Što nije ni čudo, s obzirom na sljedeću činjenicu da je subjektivni osećaj da je temperatura jutros dostigla čak čitavih 37 stepeni.

Zato ekipe Hitne pomoći od jutro ne staju  imaju pune ruke posla.Još jedna intervencija Hitne pomoći dogodila se na Novom groblju, kada je spomenik pao na ruku čoveku koji je imao  70 godina. On je prevezen na Urgentni centar.U Beogradu se danas očekuje najviša dnevna temperatura od oko 35 stepeni. I drugog dana vikenda, pretežno sunčano i toplo s maksimalnom temperaturom od 32 do 34 stepena, a posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Tek u ponedeljak malo svežije vreme ide.Znamo da je gotov pa nemoguće da ostanete u rashlađenom stanu, jer svi imamo neke obaveze, pa kad već izlazite napolje, krenite “opremljeni”: vodom, lepezama, šeširima, a neki se od sunca “brane” i kišobranima.

Dr Stefanović nas sve  upozorava: “Ako u vidnom polju vidite mušice i svetlucanje, hitno morate kod lekara!