Obradujte svoje mališane:Napravite sami gumene bombone koje su prirodne i zdrave:Recept:(Foto)

  • Admin
  • May 27, 2019
  • Comments Off on Obradujte svoje mališane:Napravite sami gumene bombone koje su prirodne i zdrave:Recept:(Foto)

Za pravljenje domaćih, gumenih bombona, uopšte nije potrebna velika količina šećera niti aditiva. Ukoliko Vaša djeca vole ovaj slatkiš, potrudite se i napravite im domaću, zdravu verziju.

Sastojci: med, voće, želatin i ukrasne silikonske posudice.Rezultat slika za domaće gumene bombone od jagodeJAGODE: četiri jagode, jedna kašikalimunovog soka, jedna trećina šolje vode, tri kašike želatine i tri kašike meda.

Postupak: Jagode očistite i operite, limun iscjedite, te sve sastavite sa vodom i dobro izmiksajte. U maloj šerpi, na niskoj temperaturi, ppomiješajte ove sastojke sa medom i želatinom. Kada se dobivena smjesa u potpunosti izjednačila i svi sastojci se otopili, šerpu maknite sa šporeta, te manjom kašikom punite silikonske kalupe. Kada ste završili sa punjenjem kalupa, iste stavite pet minuta u zamrzivač da se ssmjesa stisne. Nakon cijelog postupka žele bombone lako ćete izvaditi iz kalupa, te su iste spremne za upotrebu.Rezultat slika za domaće gumene bombone od kokosaKOKOS:tri kašike meda, tri kašike želatine, jedna trećina kokosovog mlijeka, dvije kašike vode, i kašika vanilije – ekstrakta, te jedna kašika kokosovog brašna.

Postupak: U maloj šerpi pomiješati sve sastojke osim kokosovog brašna i to na niskoj temperaturi. Uz stalno miješanje, sačekajte da se sastojci u potpunosti otope, te kada postanu kompaktni dodajte kokosovo brašno, dobro izmješajte, pa manjom kašikom vadite smjesu u silikonske kalupe. Kalupe stavite u zamrzivać, također na pet minuta i Vaše bombone su spremne.Rezultat slika za domaće gumene bombone od kokosa