Očistite vaša pluća na prirodan način, živjet ćete puno duže (Foto)

  • Admin
  • May 16, 2019
  • Comments Off on Očistite vaša pluća na prirodan način, živjet ćete puno duže (Foto)

Danas govorimo o organu, koji je itekako bitan za ljudsko zdravlje. Radi se o ljudskim plućima, a samo čišćenje pluća omogućava da očistite ovaj važni organ od katrana i toksina, smanjite rizik od pojave infekcije i drugih gorih bolesti, povećate kapacitet samih pluća i poboljšate opšte zdravlje respiratornog sistema. Čišćenje pluća posebno se preporučuje aktivnim i pasivnim pušačima te ljudima koji žive u područjima sa zagađenim zrakom.pusaciVježbe disanja su jedan od najboljih načina čišćenja ljudskih pluća. Da li ste ikada razmišljali u tome pravcu? Ne mislimo na obično pjevačko, duboko disanje, vama je potrebno  puno više od toga da bi se pluća dobro očistila.

Postoji više vrsta vježbi za detoksikaciju ljudskih pluća. Opisat ćemo samo jednu od njih. Naime, slijedeća vježba će do kraja očistiti Vaša pluća, i ako je radite ujutro, kada je zrak čist i svjež, osigurat će odličan početak dana, za bolji i uspješniji dan.Image result for cista pluca

Probajte, koliko vam to vaše mogućnosti dozvoljavaju, bar 2 do 3 puta sedmično da radite inhalacije sa eteričnim uljima ružmarina, eukaliptusa, paprene metvice ili majčine dušice. To će vam pomoći da brzo očistite pluća od toksina i viška sluzi, koja se sa bvremenom zna nakupiti.

Za takvu inhalaciju nije potrebno kupovati poseban uređaj, imate ga u vašoj kuhinji. Jednostavno zagrijte veliki lonac s vodom i u njega dodajte par kapi prirodnih eteričnih ulja, i gotova stvar.

Zdrava prehrana je bitna jer pokreće prirodne mehanizme čišćenja tijela i jača imunitet. Image result for cista pluca