Očistite vaše tijelo brzo i efikasno: Isprobajte detoks dijetu sa rižom (Foto)

  • Admin
  • April 28, 2019
  • Comments Off on Očistite vaše tijelo brzo i efikasno: Isprobajte detoks dijetu sa rižom (Foto)

Da li ste znali da postoji čišćenje tijela rižom, koje se radi jednom godišnje i to najbolje u proljeće. Tijelu je tada potrebno da se očisti od toksina kako bi prikupilo što više energije. erapija čišćenja tijela koristi se kako bi se iz organizma izbacile nataložene soli i kod bolesti urogenitalnog sistema. 

Pomaže pri ubrzavanju kompletnog metabolizma, eliminiše sve moguće toksine iz organizima, smanjuje tjelesnu težinu, a tijelu vraća kompletnu neophodnu energiju. Ova terapija smanjuje oticanje cijelog tijela, olakšava rad bubrega i jetre.

Potrebno je: 4 šolje riže. Prvog jutra ujutru se 2 kašike riže sipaju u teglu u kojoj se stavlja čista, hladan voda. Poklopite posudu sa krpom kako se voda i riže ne bi isprljali. Stavite teglu na polici ili na prozorsku dasku.

Drugog dana procijedite svu rižu i operite je, pa opet sipajte vodu i ostavite je da stoji na polici. Ako je mnogo vruće u vašoj kući, rižu morate da perete i dva puta dnevno kako se ne bi ukiselilo.

Trećeg dana perete rižu iz tegle broj jedan i tegle broj dva, a uzimate teglu broj tri i u nju sipajte rižu, i to 2 kašike i hladnu vodu.

Četvrtog dana perete rižu iz tegle broj 1, 2 i 3, pa uzimate u četvrtu teglu i u nju potopite 2 kašike riže.

Petog dana rižu iz tegle broj 1 perete, pa kuhate za vaš doručak. A u novu teglu stavite svježu rižu i sipate vode, pa stavljate iza tegle broj 4.

Doručak treba da se sastoji od ove riže, bez soli i šećera ili maslaca. 30 minuta prije doručka popijte čašu vode. Nakon doručka 3 sata ne smijete ništa ni da jedete ni da pijete.