Od spavaće sobe napravite oazu mira:Uživajte u dobrom snu:(Foto)

  • Admin
  • May 21, 2019
  • Comments Off on Od spavaće sobe napravite oazu mira:Uživajte u dobrom snu:(Foto)

Na atmosferu i kvalitet dobrog sna ne utiče samo dobar i kvalitetean madrac i jastuk. Atmosfera je jedna od bitnih faktora za odmor i kvalitet sna. Ukoliko niste zadovoljni svojim snom evo nekoliko razloga na koje trebate obratiti pažnju.

Nikada ne zagrijavajte dodatno spavaću sobu: Potrudite se da Vam temperatura u spavaćoj sobu uvijek bude za nekoliko stepeni niža u odnosu na ostale prostorije u stanu. Ukoliko Vam je u sobi pretoplo budite sigurni da nećete moći dobro da spavate.Rezultat slika za spavaća sobaOdržavajte spavaću sobu urednom: Nikada ne dozvolite da se gomilaju hrpe veša po čoškovima spavaće sobe, jer takve situacije podsvjesno utiču na loš kvalitet sna, te se iz istog budite umorni.

Redovno čistite spavaću sobu: Iz sobe zbacite sve suvišne predmete, a ako tako volite možete skinuti i zavjese sa prozora. Ovakvom odlukom spriječavate gomilanje alergena i prašine, a čista soba Vam pruža ugodnije i kvalitetnije spavanje. Rezultat slika za spavaća sobaIz spavaće sobe izbacite svu tehnologiju: Oveo je veoma važna odluka. Iz spavaće sobe izbacite mobilne uređaje, računare, tablete, televizore i ne odustajte od te ideje bez obzira koliko Vaš partner negodovao prilikom ove odluke. Sva tehnologija htjeli Vi to prihvatiti ili ne dodatno stimuliše Vaš mozak i ostavlja Vas budnim duže nego što bi inače ostali. Rezultat slika za spavaća sobaPokušajte primjeniti navedene savijete i preporodite se u ugodnoj atmosferi spavaće sobe i budite se odmorniji nego prije.