Ovaj čaj topi kamen u bubregu: Ovako ćete ga pripremiti na najjednostavniji način

  • Admin
  • May 13, 2019
  • Comments Off on Ovaj čaj topi kamen u bubregu: Ovako ćete ga pripremiti na najjednostavniji način

DANAS GOVORIMO O JEDNOM POVRĆU KOJE NIJE NIKAKO UOBIČAJENO ZA NAŠE PODRUČJE. KORISTI SE I KAO ZAČIN, A DOSTA LJUDI GA IZBJEGAVA ZBOG SVOG AGRESIVNOG UKUSA KOJI NA PRVU, I NIJE TOLIKO UGODAN. ĐUMBIR JE ITEKAAKO ZDRAV, A DANAS VAM DONOSIMO JEDNU LIJEPU INFORMACIJU ZA ŠTO JE SVE ON KORISTAN, KO ZNA, MOŽDA PROMIJENITE MIŠLJENJE O NJEMU. dumbirOn se veoma kvalitetno može konzumirati u obliku čaja. Prednosti đumbir čaja jeste da je strašno dobar lijek za liječenje upale mišića, prehlada, gripa i glavobolja.

Ovo piće zapravo može uništiti virus koji uzrokuje jako neugodnu gripu, kao  i obične prehlade. Samo jednu šoljicu čaja svaki dan može znatno smanjiti rizik od teškog moždanog udara zbog činjenice da đumbir topi masne naslage koje zapravo blokiraju ljudske arterije.0bol2I pored svegaa, Đumbir kao povrće ima sposobnost da poboljša cirkulaciju i dovod kisika u ljudsko tijelo, minerala i vitamina u ćelije u tijelu. Osim toga, visok sadržaj antioksidansa uspješno uklanja infekcije te poboljšava imunološki sustav.

Sastojci za čaj:

kokosovo mlijeko, 

¼ kašikice kurkume, 

¼ kašikice đumbira

Prvo što ćete uraditi jeste staviti kurkumu i đumbir u vrelu vodu, smanjiti temperaturu i onda neka ga kuhati na laganoj vatri od 5 do 10 minuta. Dodajte mlijeko i procijediti čaj u čašu. Poboljšajte okus čaja dodavanjem nekog organskog meda. dumbir