Ovi organi su glavni filter vašeg tijela, čuvajte ih: Ovako ćete ih očistiti od štetnih toksina

  • Admin
  • May 1, 2019
  • Comments Off on Ovi organi su glavni filter vašeg tijela, čuvajte ih: Ovako ćete ih očistiti od štetnih toksina

Kada govorimo o jakom bitnim unutrašnjim organima kod čovjeka, bubrezi su na samom vrhu liste kad su pitanju najvažniji organi za čišćenje organizma. Oni održavaju balans kompletne tečnosti u ljudskom tijelu, regulišu i filtriraju minerale iz krvi i proizvode bitne hormone koji pomažu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, i osiguravaju zdravlje kostiju.

Zato, bubrezi filtriraju materije iz hrane, lijekova, ali i otpad koji mora da se izbaci iz tijela kroz urin napolje. Stoga, bubrege slobodno možemo da nazovemo glavnim filterom u ljudskom organizmu, bez kojeg organizam ne može da radi i obavlja funkcije kako treba.

Kakvu vodu treba piti

Svjetski priznati stručnjaci i doktori savjetuju da, ako čovjek želi da bude jako zdrav i vitalan, treba da popije minimalno 1,5 do 2 litra tople vode svakog dana.

Voda sa obične česme često je puna kamenca i flora, pa je flaširana voda mnogo bolji izbor za vas, a ako je uz to i mineralna voda, ne samo da ćete pomoći vašim bubrezima da ostanu zdravi već i svim ostalim organima.

I temperatura vode je važna

Najbolje je piti toplu mineralnu vodu zagrijanu na 27 do 37 stepeni. Najbolje je ako voda prirodno izvire topla i puni se neprerađena jer je takva najljekovitija za ljudski organizam.