OVO SU LICA HEROJA SA DORĆOLA! EKSKLUZIVNO GOVORE ZA KURIR: Moler Pavle i njegove kolege spasli devojčicu iz stana-buktinje!

  • Urednik
  • October 28, 2020
  • Comments Off on OVO SU LICA HEROJA SA DORĆOLA! EKSKLUZIVNO GOVORE ZA KURIR: Moler Pavle i njegove kolege spasli devojčicu iz stana-buktinje!

Pravi junaci. Moler Pavle Gavura i njegove kolege spasili su 15-godišnju djevojčicu iz stana buktinje na Dorćolu, u ulici Visokog Stevana. Kada je vatra zahvatila stan na 10. spretu ove stambene zgrade na Dorćolu, nastala je prava drama. Vidjeli su dim i nju kako doziva u pomoć sa terase dok su radili na fasadi zgrade, koja je otprilike pedesetak metara dijagonalno. Na licu mjesta bio je i predsjednik općine Stari grad Radoslav Marjanović koji je rekao da će općina pronaći način da pomogne u sanaciji štete nastale u požaru.

Moler Pavle bio je taj koji ju je uhvatio i spasio sa donje terase, a sa njim su bila još četvorica kolega. Uzeli su i uže i vezali Pavla kako ne bi pao sa terase solitera i kako bi je mogao uhvatiti. Drama se odvijala u zapaljenom stanu na 10. spratu, a ona je, kako kažu njezini spasioci, izgledala kao da će svakog trenutka skočiti bježeći od vatre. Ostatak teksta možete da pročitate ovdje.